Thursday, December 29, 2005

De Beldel

Ik keek vandaag tv en daar zag ik haar weer, M. - een belspel-hoertje van een of andere commerciële omroep. Je ziet in beeld “ ROOD, WIT EN B L . . . W ”.

Jij als kijker moet natuurlijk raden welk woord er op de puntjes moet staan – en reken maar dat jij de enige bent die het juiste woord kent. Met het correcte antwoord maak je kans op 2000 euro...nee 2100 euro...nee VANDAAG MAAK JE KANS OP 2500 EURO !

Zucht.

Aangezien je waarschijnlijk sympathie voor haar hebt geweekt omdat ze zo lief lacht, zal ik je uit de droom helpen: ze gaat vreemd - en hoe ? Vier negers in een rondje al spuitend in een gewillig mondje - zij was het mondje. Soa's kweken in een seksclub - zij had de eerste. Mensen die zich door gebruikte tentenstokken laten nemen - zij was er een van.

Op de momenten waarop zij zich mengde in smerige zaakjes, was haar man hun zeven maanden oude kindje aan het verzorgen – en hoe ik dat weet ? Ik was er ook bij.

Terug naar het onderwerp.

Om een goede definitie te geven van het woord 'vreemdgaan', dook ik de Dikke van Dale in. Wat schetst mijn verbazing ? Het woord 'vreemdgaan' staat niet eens in dat overschatte, en veel té DIKKE naslagwerk. Dan maar een woord wat de lading dekt:

be•drie•gen (ov.ww., ook abs.)

1 min of meer met opzet misleiden => bedonderen, beduvelen, belazeren, besjoemelen, besodemieteren, iem. knollen voor citroenen verkopen, naaien, oetsen, verlakken, vernachelen, verneuken, verneuriën
2 ontrouw zijn aan


De recente cijfers liegen er niet om, ook in Nederland wordt veel overspel gepleegd. Twee op de vijf mannen met een relatie gaat wel eens vreemd. En vrouwen schijnen trouwens met een aardige inhaalslag bezig te zijn.

Wat wel opvalt is dat mannen vaak vreemdgaan met een minnares die geen relatie heeft en vrouwen vaak overspel plegen met een man die wel een relatie heeft. Dit heeft blijkbaar te maken met het feit dat mannen niet graag op de tweede plaats willen staan. Hoe dan ook, vreemdgaan blijft meestal catastrofaal voor een relatie: ruim 30 procent van de echtscheidingen zijn het gevolg van overspel. Niets is zo erg als belogen en bedrogen worden door je partner, zeggen diverse onderzoekers.

Mijn mening ?

Mensen die vreemd gaan zijn egoïstische lafaards. Zo simpel is het. Als je niet gelukkig bent in je relatie, moet je deze gewoon verbreken. En als ook jij dat had gedaan M., dan kon ook jij je gaatjes op een eerlijke manier, met een gerust hart, laten vullen door een andere “ DIKKE L . L ”.

Hebben we een winnaar ?

3 comments:

Berkeley said...

Misschien dat het woord vreemdgaan wel de Dikke van Dale zou halen als meer mensen vreemd zouden gaan.

Ik ben zo slim.

Jenna said...

Is ik houd van uw Nederlands... zien of babelfish goed?

Alterego said...

Splendid darling! Keep up the good work *grin*